Af en toe maak ik tekeningen gebaseerd op steden en dit zijn daar een paar voorbeelden van. Ik vind het altijd heel leuk en uitdagend om hiermee bezig te zijn omdat ik graag wil dat je de stad meteen herkent zodra je de tekening ziet. Tekeningen gebaseerd op steden maak ik ook op aanvraag, dit is bijvoorbeeld leuk als herinnering aan een mooie vakantie of om een bijzonder kunstwerkje te hebben van de plaatst waar je woont.

Tijdens mijn citytrip naar Lissabon werd ik meteen verliefd op de stad en bij thuiskomst kon ik daarom niet anders dan er een tekening van maken. Ik vond de azulejos (de typische Portugese tegeltjes waar veel gevels mee versierd zijn) echt prachtig en deze mochten uiteraard niet ontbreken in mijn tekening. Verder heb ik de Ponte 25 de Abril, toren van Belem en de bekende tram 28 in mijn tekening verwerkt.
In deze tekening, gebaseerd op New York, heb ik zoveel mogelijk kenmerken van de stad proberen te verwerken. Uiteraard heb ik de skyline, Brooklyn Bridge en het Vrijheidsbeeld getekend maar ik heb ook de namen van de bekende wijken in New York meegenomen in mijn tekening. Verder heb ik veel eten en activiteiten die typeren voor New York getekend zoals hot dogs, taxi’s en natuurlijk een appel.
In de tekening van Ravenstein heb ik een paar monumenten uit het dorp getekend. Verder heb ik de oude plattegrond van Ravenstein, het jaar waarin het dorp is ontstaan en natuurlijk een raaf in de tekening verwerkt.
Utrecht, ook wel Domstad genoemd, heb ik proberen weer te geven met de bekende Domtoren en grachten. Typerend voor de museums in Utrecht heb ik Nijntje, een trein en een speelklok getekend. Als je goed kijkt zie je ook nog een roomboter sprits, een typisch Utrechts koekje.
Eindhoven staat bekend als designstad, techniekstad en lichtstad. De middelste ring van de mandala bestaat daarom ook uit gloeilampen. De lichttoren en het logo van Philips konden in deze tekening ook zeker niet ontbreken. Verder zie je de Sint-Catharinakerk, het Evoluon en het vlaggetje van de bekende Eindhovense voetbalclub PSV.
In deze tekening over Venetië zie je de gondels, maskers en het heerlijke Italiaanse eten. Verder zie je het bekende grand canal, San Marco Plein en de Rialto brug.
Bekende attracties in Bergen zijn Ulriken, de Fløi Banen, Gamle Bergen, de vismarkt en natuurlijk Bryggen. Hiernaast heb ik onder andere typisch Noors eten, Viking schepen en een eland in de tekening verwerkt.
In mijn tekening van Parijs, ‘la Ville de amour’, heb ik de bekende gebouwen zoals de Eiffeltoren, Notre Dame en Arc de Triomphe verwerkt.

Voor de tekeningen van de Italiaanse dorpjes Airole en Riomaggiore heb ik een foto van de dorpjes nagetekend in mijn eigen stijl. Ik vond het super leuk om hiermee bezig te zijn omdat het best een uitdaging was om de tekeningen op de foto’s te laten lijken.